Talkookutsu Onakseen

Tervehdys Kaikille

Myrskyt ovat kaataneet puita Onaksessa. Vuokranantajamme on vahvistanut että saamme kerätä tuulenkaatoja. Johtokunta on hankkinut juontovintturin; paino 16kg, vetokyky suoralla köydellä 1000kg. Ajatuksena on että karsimme kaatuneet rungot ja katkaisemme latvan ja sitten tyvestä poikki ja vedämme ne vintturilla halkovajalle. Näin päästään siitä sangen riskialttiista metristen rungon pätkien kantamisesta. Eli halukkaat moottorisahamiehet voivat karsia oksat ja katkoa latvan ja tyven silloin kun henki on päällä.

Olen miettinyt että Juhannuksen jälkeisellä viikolla voitaisiin jo jonain arkipäivänä tavata joukolla saaressa. Ja toisena päivänä voisi olla tuon viikon lauantai eli 29 kesäkuuta. Jos kaikki menee hyvin saamme kerättyä runkoja puuvajalle mukavan määrän. Toivoisinkin että halukkaat ja innokkaat vapaaehtoiset lähettävät minulle sähköpostilla mahdollisuudesta olla paikalla: jukka.lehtinen@senya.fi

HUOM! Kun karsitaan ja katkotaan kaatuneita puita täytyy köysin varmistaa ettei runko katkaisuvaiheessa ponnahda päälle. Samaa varovaisuutta täytyy noudattaa sitten kun vintturoimme runkoja puuvajalle. Eväät jokainen varaa itse, mutta olen varautunut olutta tuomaan. Niin ja toinen huomio, tuossa vintturoimisessa ei tarvitse olla Herkules eikä moottorisahamies, joten se sopinee sellaiselle jolla on tolkku kohdallaan, vaikkei niin väkevä olisikaan.

Terveisin Jukka K Lehtinen, 050 309 23 98, vastaukset mieluummin tuohon sähköpostiin.  jukka.lehtinen@senya.fi

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.