Liity Trossiin!

Pari kesää sitten olimme purjeveneellämme Puffinilla kauniina tuulettomana aamuna lähdössä Turun saariston Brunskäristä. Kun moottori oli käynnistetty, peräankkuri nostettu ja laitoimme vaihteen päälle, tuli hirveä koputus potkurista. Laskimme keula-ankkurin heti ja sukelsin veneen alle: taittoläpäpotkurista oli yksi läpä irronnut. Ilman tuulta emme voineet jatkaa matkaa, ja muutenkin pidämme moottoria suurena turvatekijänä. Oli selvä, että potkuri pitäisi korjata heti.

Onneksi olemme Trossi-jäseniä. Trossi on Meripelastusseuran ’hinauspalvelu’: kun soitat, pelastusvene tulee auttamaan korjauksissa tai hinaamaan veneesi lähimpaan satamaan, missä tai mihin on saatavissa korjauspalveluita. (Tietysti pelastukset ovat etusijalla.)

Iltapäivällä pelastusvene Rajakari saapui. Sillä oli jo yksi moottorivene hinauksessa, joten Puffin laitettin kylkikiinnitykseen. Niin lähdimme kohti Turkua. Matka kesti kuusi tuntia, ja myöhään illalla saavuimme korjaustelakalle Turkuun. Miehistö kertoi, että jos emme olisi olleet Trossi-jäseniä, tälläinen hinaus olisi maksanut noin tuhat euroa!

26072012591.jpg

Suosittelemme siis vahvasti Trossi-jäsenyytta: se on hyvä tapa tukea vapaaehtoista meripelastusta, ja kun jotain menee rikki, voit säästää paljon rahaa ja vaivaa. Tästä pääset liittymään Trossin jäseneksi: Trossi.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.