Olitko mahdollisesti maaliskuun 12. päivänä vuonna 1899 kello 21:29 Onaksessa? Ai et ollut. Jos olisit ollut, olisit nähnyt vaikuttavan luonnon tapahtuman. Tosin ei ollut välttämätöntä olla Onaksessa, koska meteoriitti lensi Helsingin ylitse loistavana tulipallona, joka nähtiin paitsi koko Etelä-Suomessa myös esim. Tukholmassa. Se oli huikaiseva valo- ja ääni-ilmiö, jota monet pelästyivät niin kovasti, että ajattelivat jotain todella pahaa tapahtuneen tai ainakin maailmanlopun tulleen.
Sen siis aiheutti Suomen suurin (ja kaunein) ja kuuluisin meteoriitti, joka putosi Emäsalon luoteisnurkkaan meren jäälle. Se sai nimekseen putoamispaikkansa mukaan Bjurböle. Putoamispaikalta löytyi noin 330 kilogrammaa kiviainesta. Suurin kappale painaa 82 kilogrammaa, ja on esillä Luonnontieteellisen museon Kivimuseon kokoelmissa.
Se on kivimeteoriitti, luokitukseltaan kondriitti, alaluokitukseltaan L/LL4. Tämä meteoriitti on paljon tutkittu, jo suuren talteen saadun ainemääränsäkin takia. Siitä oli kopio esillä Pariisissa vuonna 1900 järjestetyssä maailmannäyttelyssä. Vitriinin, jossa meteoriitti oli näytteillä oli suunnitellut Akseli Gallen-Kallela.
Jos haluat käydä katsomassa putoamispaikkaa, niin koordinaatit ovat 60°24’N, 25°48’E.