Telakka

Veneseuramme telakka sijaitsee Rajasaaressa. Seura on vuokrannut alueen Helsingin kaupungilta. Telakoinnista peritään veneen pinta-alaan perustuva maksu (pituus*leveys*x euroa). Telakkamaksun löydät kohdasta maksut.

Kauden 2023-2024 Rajasaaren telakkakartta_20230914

Telakkakoppi

Rajasaaren telakka on tarkoitettu ensisijaisesti seuran jäsenten veneiden talvisäilytykseen. Seura pitää kirjaa telakkapaikkaa jonottavista jäsenistä, jonoon ilmoittaudutaan sähköpostilla telakkamestarille. Jos telakalla on ylimääräistä tilaa, voidaan telakkapaikka myöntää myös seuraan kuulumattomille veneille kaudeksi kerrallaan.

Telakkapaikkoihin ilmoittautuminen järjestetään kesällä ja telakkapaikka varataan maksamalla telakkamaksu sekä sitoutumalla telakkasopimuksen ehtoihin. Mahdollisesti vapautuvia paikkoja tarjotaan telakkapaikkaa jonottaville jäsenille loppukesällä.

Telakalla järjestetään kaksi veneiden yhteislaskua keväisin ja kaksi yhteisnostoa syksyllä. Yhteislaskujen ja nostojen ajankohdat tiedotetaan seuran verkkosivulla. Yhteislaskujen ja -nostojen yhteydessä järjestetään mastojen nostot ja laskut Katajanokan kasinon rannassa. Jäsenet voivat järjestää myös oman veneen noston tai laskun. Tästä tulee ilmoittaa etukäteen telakkamestarille.

Seura järjestää bajamaja-toiletin kevätkunnostusten ajaksi.

Telakalla järjestetään kahdet talkoot: Telakka-alue siivotaan talven jäljiltä kevättalkoissa kesäkuussa, jolloin veneiden pukit siirretään syrjään. Telakka-alue valmistellaan talvikautta varten syystalkoissa, jolloin pukit siirretään paikoilleen.

Telakkakoppi on jäsenten käytössä läpi vuoden. Siellä on seuran omistamia koneita ja työkaluja, joita saa lainata sekä kahvinkeitin ja mikro-aaltouuni. Telakkakopissa on mahdollista myös säilyttää omia tavaroita siten että ne eivät haittaa telakkakopin käyttöä, yksi nimikoitu laatikko per venekunta. Nimeämättömät tavarat katsotaan lahjoitetuksi seuran yhteiskäyttöön.

Telakalla telakkakopin vieressä olevassa peltisessä säilytyskaapissa säilytämme talvella kaasupullot ja irralliset polttoainesäiliöt. Kesällä säilytämme siellä veneiden ja mastofakin pressut.

Mastofakissa voi säilyttää telakoitavien veneiden mastoja. Mastojen kuljetusta varten löytyy mastokärry. Telakkamestari peittelee mastofakin talveksi. Mastojen säilytys veneiden kannella on myös mahdollista.

Telakka-alueella on sähköt sekä telakkakopissa Merihaan veneseuran puolesta että kaupungin puolesta sähkötolpissa. Telakkakopin sähköt ovat käytössä ympäri vuoden, ja tarkoitettu sähkötyökalujen käyttöä sekä akkujen latausta vasten. Veneiden lämmitys telakkakopin sähköllä on kielletty.

Telakka-alueen vesi kytketään syksyllä pois ennen yöpakkasten alkua ja kytketään takaisin yöpakkasten päätyttyä keväällä kaupungin toimesta.

Telakka-alue ei ole vartioitu, ja jäseniä kehotetaan katsomaan kaikkien seuran veneiden perään. Telakan tapahtumista tiedotetaan FB-ryhmässä.

Mahdollisista toiveista ja puutteista ilmoitetaan telakkamestarille.

Lisätietoa venehuollosta

Kannattaa myös kysyä seuran toisilta veneenomistajilta ja turvallisuusasioissa erityisesti seuran katsastajilta.

Vastaa