Halkotalkoot

Puutalkoot lumimyrskyssä?

Säätiedotus lupaili lunta tai ainakin räntää Pyhäinpäiväksi, jolloin oli perinteisten puutalkoiden aika. Aamu kuitenkin oli mitä kaunein. Varsinkin auringonnousu Kalkkirannassa oli upea, vaikkakin se antoi merkkejä tulevasta.


Merimatka Onakseen tapahtui Kalkkirannasta ”Ludden” kyydissä. Viluisimmat tai mukavuuden haluisimmat valloittivat ”Ludden” keulakajuutan kun taas karaistuneimmat viihtyivät veneen perässä. Tosin kaikki lämmin, mitä mukana oli taisi olla päällä.


Onaksessa ei untuvatakkeja tarvittu. Puuta oli kasoissa eripuolilla saarta ja sieltä ne kannettiin hakkuupaikalle tai sitten niitä tuotiin kottikärryillä.


Kettusen Heikki toimi taas sahamiehenä. Rissasen Esa nosteli puut pukille. Kirvesmiehiä oli porukassa sitten jo useampia. Ja klapia syntyi…


… ja energiaa paloi. Kettunen oli jälleen tehnyt ”perinteistä” lohisoppaa, jonka naiset olivat muun tekemisensä lomassa ehtineet lämmittää kaikkien nautittavaksi.

Puiden joukossa oli joitakin pöllejä, joita alettiin kutsua ”haasteiksi”. Osa haasteista ratkaistiin Aleksanteri Suuren tapaan, kuten Heikki tekee…


… ja sitten tuli se luvattu lumisade. Eipä sateesta paljon pelästytty. Puupinon päälle pressu ja sitten siistimään pihaa.


Purut ja muut roskat haravoitiin talteen ja sitten oli ”perinteisen” ryhmäkuvan ja iloisen ilmeen vuoro.


Ja vihdoinkin päästiin saunaan! Sen pituinen se.