Huviveneliikennettä rajoitetaan Hietalahden alueella ja Purjeiden paraatin aikana

Länsisataman Hietalahden alue on suljettu huviveneliikenteeltä koko The Tall Ships Races Helsinki 2013 -tapahtuman ajan. Alue avataan huviveneille lauantaina 20.7.2013 kello 17.00. Purjeiden paraatin reitillä tulee noudattaa alla mainittuja ohjeita.

Miinalaiva Pohjanmaan johtamana purjealukset tulevat lauantaina 20.7.2013 satama-altaasta ulos Hernesaaren ja Jätkäsaaren eteläkärjen tasalta noin kello 13.45. Alukset etenevät 5 solmun nopeudella jonomuodostelmassa. Alusten väli on 1 kpm (185 m). Osaston viimeinen alus tulee ulos satama-altaasta noin kello 16.20.

Mikäli Hernesaaren ja Jätkäsaaren eteläpuoleisella itä-länsisuuntaisella väylällä on pakottava tarve päästä jonomuodostelman läpi itään tai länteen suuntautuvalle väylälle, tulee aiotun läpimenokohdan lähimpään viranomaisalukseen ottaa yhteyttä (VHF-kanava 6) ja ilmaista aikeensa. Viranomaisvene antaa tarvittavat ohjeet ja luvan läpimenoon. Osaston läpikulku tulee toteuttaa mahdollisimman kohtisuoraan ja jonossa edellä olevan aluksen perän takaa riittävällä nopeudella.

Purjeiden paraatia (Parade of Sails) johtaa miinalaiva Pohjanmaa. Paraatin sivuilla on viranomaisveneitä, jotka pyrkivät estämään vaaratilanteiden syntymisen huomauttamalla liian lähelle purjealusten jonoa pyrkiviä huviveneitä. Häiriötilanteita varten venepoliisi on valmiudessa alueella.

Huviveneiden tulisi pysyä välillä Hernesaari–Harakka 8,9 m väylän pohjoispuolella, Suomenlinnan tasalla väylän itäpuolella sekä välillä Harmaja–Helsingin Kasuuni 9,6 m meriväylän itäpuolella huomioiden ammattiliikenne. Paraatin seuraamisen kannalta huviveneiden kannattaa sijoittua suoraan Suomenlinnan edustalle ja siitä Harmaja–Kasuuni-meriväylän itäpuoleiselle alueelle. Paraati on noin kello 17.00–17.30 välisenä aikana täydessä pituudessaan 12 mpk pitkä Harmaja–Kasuuni-väylällä.

Paraati päättyy (viimeinen alus) Helsingin Kasuunilla noin kello 19.30.

Kaikkia huviveneilijöitä muistutetaan hyvän merimiestavan noudattamisesta!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.