Muutokset katsastussääntöihin

Suomen Purjehdus ja Veneily Liitto on julkaissut muutoksia katsastussääntöihin:

  • katsastusluokissa 2..4, kaksi pyroteknista soihtua voi korvata yhdellä LED-soihdulla (tarkemmat tiedot liiton julkaisussa)
  • kaikissa katsastusluokissa suositellaan, että veneessä on mukana matkapuhelin, jolle on siihen soveltuva vesitiivis pussi (puhelimelle on syytä olla mukana sen laturi)
Odeo flare

Odeo flare

Lyhyen etsinnän jälkeen näyttää, että ainoa suomen markkinnoilla oleva LED-soihtu on Odeo Flare John Nurminen Marinelta. John Nurminen Marinen tuotesivuilla on hyvä testivideo Yachting Monthlylta. Ostin LED-soihdun heiltä itse, se tuli seuraavana päivänä. Soihtu tuntuu hyvin tehdyltä ja, toisin kuin perinteiset pyrotekniset soihdut, oli mukava testata kotisohvalla. Muistan kun koekäytin pyroteknistä soihtua Meripelastusseuran hätämerkinantoharjoituksessa: oli aika pelottava, ja siitä tuli paljon polttavaa tavaraa, kunnes se loppui noin minuutin jälkeen. LED-soihtu on kuin taskulamppu: ei niin kirkas että vilkaisu siihen polttaa silmat, ja se kestaa noin 6 tuntia.

Perinteiset soihdut kyllä voittavat hinnalla, 11€ versus 149€, mutta silti suosittelen että veneessäsi on yksi LED-soihtu.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.