Kansainvälinen Huviveneenkuljettajankirja

Veneen vuokraukseen ulkomailla on hyvä olla todistus veneilytaidoista. Se joka yleisesti vaaditaan Euroopassa on Kansainvälinen Huviveneenkuljettajakirja. Sen myontää Suomessa liikenneministeriö veneilytaitoasi koskevaa todistusta vastaan.

MVS tarjoaa nyt jäsenille, joilla on vähintään kahden kauden veneilykokemus kipparina, mahdollisuuden saada tarvittava todistus (SPV:n Venepäällikkötutkinto) näin:

  • Nyt vielä jatkuvan veneilykauden aikana teet käytännön kokeen Merihaan vesillä joku arki-ilta (satamamanööverit, mies yli laidan, veneen käsittely, miehistön ohjaus, jne.) sekä
  • ti 15.11 18-21 tai ke 16.11 18-21 osallistut teorialuennolle Kummeli-toimistossa
  • su 20.11 18-21 teet kolmen tunnin teoriakokeen (ja mahdollisesti 17-17:45 teet CEVNI-kokeen Euroopan sisävesiliikenteen säännöistä). Molemmissa tenteissä saa olla kurssikirja mukana.

Teoria sisältää: hyvä veneilytapa, päällikön vastuu, paikanmääritys, sorto ja virta, vuorovesiopin perusteet, merimatkan suunnittelu, rajoitettu näkyvyys ja yöpurjehdus, veneen huolto ja kunnossapito, kansainvälisen veneilyn käytännot, meripelastus ja veneily-ympäristö ja sääoppi. Oletus on että teillä on jo ainakin Saaristolaivuri-tasoista navigointitaitoja.

Kurssi maksaa 75€, joka sisältää kurssikirjat ja viirin. Omat navigointivälineet (harppi, astlevi, viivain, lyjykynä) mukaan.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä minuun: mvs.koulutusvastaavaXmerihaanveneseura.fi (korvaa X-merkki @-merkillä). Käytännön kokeet voivat alkaa jo täällä viikolla (ke 14.9, to 15.9, to 22.9 tai ma 26.9).

David Price, koulutusvastaava, 050 4837282

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.