Kruunusillat-hankkeen vaikutukset Merihaan veneseuran venepaikkoihin 2023 alkaen

Kruunusillat-hanke rakentaa sillat Merihaasta Laajasaloon. Merihaan Veneseuran toimintaan vaikuttaa eniten Merihaansillan (Merihaka-Nihti, ks. karttakuva liitteenä) rakentaminen. Arvion mukaan silta valmistuu vuosina 2023-2026.

Merihaansillan rakentamista varten tehdään ensin merenpintaa myötäilevä (lue: alituskorkeus 0 cm) työsilta. Työsillassa (kartassa punaisella) on kuitenkin koko rakennusvaiheen ajan käytössä n. 7 m leveä ja vähintään 2,3 m korkea kulkuaukko pienveneitä varten. Kulkuaukko on lähempänä sillan Nihdin puolta. Rakentamisen edetessä kulkuaukon paikka voi siirtyä. Työsilta on leveämpi (28-34 m) kuin lopullinen Merihaansilta (n. 20 m).

Merihaansilta. Rakentamisen aikana tarvittava työsilta punaisella.
Merihaansilta. Rakentamisen aikana tarvittava työsilta punaisella.

Sekä työsilta että valmis Merihaansilta ovat alituskorkeudeltaan niin matalia, että kauden 2022 jälkeen F-laiturilla ei voida enää säilyttää purjeveneitä.

Johtokunta tiedottaa myöhemmin venepaikkajärjestelyistä kaudelle 2023. Alustavasti kaupunki on luvannut väistöpaikkoja Tervasaaresta ja lisäksi pienimmille veneille on suunnitteilla laituri nykyisen F-laiturin paikalle.

Kategoria(t): johtokunta, Kotisatama, Tiedotus Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.