Onakseen brikettisavustin

Onaksen grillitarjontaan kuuluu kaasugrilli ja nyt uutuutena brikettisavustin. Savustin on merkkiä Weber ja tarkemmin Smokey Mountain Cooker 47cm. Sitä lämmitetään briketeillä tai hiilillä. Hiilien merkillä ei ole väliä, mutta parhaiten ja helpoiten toimii briketit jotka palavat pitkään esim 3 tuntia. Omat briketit mukaan! – niitä löytyy esim k-raudoista ja verkkokauppa.com:sta.

Ja savustaa sillä voi sekä kalaa, että lihaa. Savu tulee puupaloista, joita laitetaan brikettien päälle ja savustimessa on kulho, johon laitetaan vettä lämmön tasaamiseksi ja kosteuden ylläpitämiseksi.

Tarkoituksena on siis väsyttää liha meheväksi 100-120 asteessa hissukseen.

Alla mallia käytöstä. Ja youtubesta löytyy paljon lisää videoita savustamisesta.

Savustin toimintakuntoisena
 Savustimen paikka kun sitä käytetä. Muista siivota jälkesi ja laita suoja paikoilleen käytön jälkeen.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.