Elojuhlien paluu

Parin vuoden koronatauon jälkeen päästiin vihdoin viettämään perinteisiä Elojuhlia Onaksen saarisatamassa. Elojuhlat tunnettiin aiemmin Silakkafestarit-nimellä mutta muutama vuosi sitten päätettiin monipuolistaa illallisen valikoimaa ja samalla nimikin sitten muuttui. Mutta bileiden ohjelma ja ajankohta on säilynyt samana jo vuosikymmeniä!

Päivä alkoi Suomen lipun nostolla lipputankoon, myös veneisiin nostettiin juhlallisesti viestiliput hulmuamaan. Ensimmäisenä kilpailuna oli Small Ships Race, joka ajettiin optimistijollilla match race -tyyppisenä kilpailuna, jossa aina voittaessaan oman erän pääsi jatkoon, häviäjien päätyessä katsomoon. Kilpailijoita oli kaikkiaan 11 ja finaaliin päätyivät joukon nuorimmat Oiva ja Daniel, jotka olivat kyllä myös eniten tänä vuonna optareilla treennanneet. Kaikkien aikojen jännittävimmän finaalin vei erittäin niukasti Daniel, joka pokkasi voitostaan iltajuhlassa pullollisen kuplivaa mansikkajuomaa. Harjoittelu kannattaa.

KATSO VIDEOLTA ÄÄRIMMÄISEN TIUKKA JOLLAKISA!

Juhlissa heitetään aina myös perinteinen tikkakisa.

Daniel nappasi myös tikkakisan voiton yhden pisteen erolla Saari-isäntään, joten Danielin kisapäivä oli liki täydellinen.

Iltajuhlassa koeajettiin sisään saarisataman uusi savustuspönttö. Jukka ja Tuomas olivat savustaneet possua koko edellisen yön ja Onas-Bistron menusta löytyikin meheviä savunyhtöpossxuburgereita ja savunyhtöhärkisburgereita. Jälkiruoaksi nautittiin perinteisesti valtava kasa muurinpohjalettuja, joista vastasi Jaana. Bistro oli menestys, kiitos siitä kuuluu koko fantastiselle keittiötiimille: kiitos Jukka, Sami, Outi, Jaana ja Arto! Hovimestarina hääräili Saari-isäntä.

KATSO VIDEO JOLLAKISAN PALKINTOJENJAOSTA

Ilta päättyi tietovisaan, joka sekin ratkesi kutkuttavan jännittävästi vasta lisäkysymyksillä. Voittajajoukkueeksi kruunattiin Yhteisalus! No, ei se ilta vielä tietovisaan päättynyt, jossain vaiheessa Eve oli tehnyt boolin ja Saari-isäntä kaivoi esiin kitaran ja saatiin taas kuulla mitä erikoisempia kappaleita. Olipa kertakaikkiaan mahtava ja tunnelmallinen ilta. Ensi vuonna sitten juhlitaan samaan aikaan.

TESTAA MERELLINEN OSAAMISESI TIETOVISASSA!

PELAA VISA YKSIN SELAIMELLA

TAI PELAA KAVERIEN KANSSA, ALLA KYSYMYKSET JA VASTAUKSET:
– KYSYMYKSET
– OIKEAT VASTAUKSET

Teksti: Tuomas Ånäs, Saari-isäntä
Kuvat: Jaana Matilainen ja David Price
Videot: Jaana Matilainen
Tietovisan kysymykset: David Price
Artikkelin ja visojen koostaminen & kuvatekstit: Olli Laine

Kategoria(t): Ei kategoriaa, Kilpailut, Onas, silakkafestarit Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.