Hieno syyskisaviikonloppu!

kuva: David Price

Syyskuun alussa kisailtiin taas perinteinen Sipoonselkäsauna-purjehduskilpailu. Kilpailu järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja kisaveneiden määrä on noussut joka vuosi. Tällä kertaa mukaan oli ilmoittautunut 16 venettä FinRating-tasoitusluokkaan ja kaksi venettä monirunkoluokkaan. Kelikin oli mahtavasti poutainen ja tuuli mukavan napakasti luoteesta.

kuva: Petteri Laukkanen

Tasoituslähdön voitosta käytiin ankara taistelu viime vuoden voittajan HuiHai2:n ja Seireenin välillä. Viimeinen ohitus tehtiin vasta muutama sata metriä ennen maaliviivaa. HuiHai2 kipparinaan Jouni Hurskainen uusi voittonsa kolmen veneen mitalla ennen kilpailuvastaavan Kimmo Pöntiskosken kipparoimaa Seireeniä. Kolmanneksi kurvasi Blåeld ja Sami Suihkonen luokan nopeimmalla kokonaisajalla.

kuva: Marko Luhtala

FinRating-luokassa oli muutamia poisjääntejä ja niin oli harmillisesti myös monirunkoluokassa joten Nieidan Mikko Syrjänen pääsi pokkaamaan ykköstilan ilman kilpailua. Onnea Voittajille!

Maalissa juhlittiin voittajia ja taputeltiin toisia selkään kuplajuoman virratessa. Kisaluokkien voittajien lisäksi maalialueella partioinut Kilpailulautakunta palkitsi Speedfiren joukkueen parhaasta kisaspiritistä kilpailulautakunnan erikoispalkinnolla.

KATSO VIDEO PALKINTOJENJAOSTA! (video by Nauska)

kuva: Tytti Anttila

Perinteinen kisasauna oli illan kohokohta ja tietysti iltajuhla keittokatoksella, jossa käytiin kilpailun viimeiset spekulaatiot ja kuultiin kootut selitykset. Kaikki olivat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tämä on tosi hieno tapahtuma ja tätä pitää vaalia tulevaisuudessa. Ympyröikäähän siis syyskuun ensimmäinen viikonloppu jo ensi vuoden veneilykalentereissanne, silloin nimittäin skabataan taas.

Teksti: Tuomas Ånäs

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.