Olipas taas viikonloppu!

Mahtava jengi ja hyvä ilma! Puut kannettiin liiteriin ja paljon muutakin saatiin aikaan: komposti on nyt käyttövalmis samoin uusi lämminvesipata. Miika rakenteli vielä meille uutta lankonkia ponttoonien väliin ja edellisviikkona oli jo öljytty ja kunnostettu iso laituri, joten hyvällä mallilla on keväthommat.
Muonitusjoukoissa hääräsivät Outi ja Mari, suuri kiitos! Tarinanhohtoisen iltajuhlan viihteestä vastasi Niklas Nikke Nordling ja Ilari Pikkumärkä! Huikeeta settiä ja todella tunnelmallista. Iso Kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille.

Onaksen poijut on myös työn alla. Kaikki poijut nostetaan ylös, kettingit ja sakkelit vaihdetaan ja muutama vanha poiju vaihdetaan uusiin. Työ on vielä vähän kesken, sillä ketjut ja vanhat poijupainot osoittautuivat niin huonokuntoisiksi, että joudumme vaihtamaan myös eteläpuolen poijujen painoista suurimman osan. No, tuleepahan ainakin hyvät ja jykevät poijut.

Käyttäkäähän polttopuita säästeliäästi. Viihdetulille voisi taas sahata niitä polttopuiden alla tulleitakuormalavoja, niitä saa sitten hyvällä omallatunnolla poltella, kun on tuleen tuijottelun aika.

Komposti on nyt toiminnassa, sitä kannattaa käyttää, niin se prosesi pysyy käynnissä. Biojätteiden päälle pitää heittää vähän kariketta ja kasaa saa talikolla myös silloin tällöin möyhentää tai kääntää. Siitä saadaan sitten tulevaisuudessa hyvää ravinnetta kukkaja yrtti-istutuksiin. Mari tuleekin tekemään taas uudet istutuksiet tulevana viikonloppuna ”veneeseen” ja laatikoihin, joten kesä voi todellakin alkaa.


Hyvää kesää kaikille ja olkaa ihmisiksi!

Tuomas Ånäs

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.