SAARISATAMA ONAS – VIIMEKAUDEN 2023 RAPORTTI

Uusi kausi on alkamassa, mutta katsotaas hetki vielä viimevuoteen.

Statistiikkaa Onaksen logikirjasta:

Ensimmäinen käynti: 8.4.2023

Viimeinen käynti: 18.11.2023

Venekäyntiä: 183 kpl (eli 183 riviä logikirjassa)

Veneöitä kesän aikana: 339 yötä (eli venekäynnit kerrottuna niiden viettämillä öillä) = keskimäärin

Henkilö-öitä kesän aikana: 735 yötä (veneyöt kerrottuna veneen henkilömäärällä)

Eri veneitä: 73 kpl

Muita kuin MVS vierailuita: 27 kpl (pääosin Kotkan Pursiseuran veneita, joiden kanssa teemme yhteytyötä)

Käynnit kuukausittain:

Huhtikuu: 3

Toukokuu: 19

Kesäkuu: 44

Heinäkuu: 41

Elokuu: 36

Syyskuu: 36

Lokakuu: 3

Marraskuu: 1

Aktiviteettejä

Hieno saarisatamamme vietti aktiivisen kesän vuonna 2023. Kausi alkoi ponttoonilaiturin peruskorjauksella, jossa uusittiin ketjut ja tarkistettiin kiinnitykset. Tätä ei oltu tehty sitten laiturin ensiasennuksen jälkeen, joten 11 vuotta oli hyvä aika tehdä tarkistus/korjaus. Saunapuita tuotiin 20m3 ja nämä kannettiin talkoissa rannasta puuvajaan.

Miika teki uudet pienen vessan portaat, kun vanhat meinasi lahota alle.

Purjevaja oli hiukan puolikäytöllä ja sekainen – se kaipasi järjestystä ja hyllykköä seinälle, johon saisi tiiviimmin tavaroita säilöön, Arto nikkaroi hienon hyllykön.

Mukavia tapahtumia pidettiin Onaksessa mm Onaksen Juhannus, Jollapurjehdusleiri, Sipoonselkäsauna kilpailu, Elojuhlat, yms

Grillikatoksen rappusten edessä ollut pieni lava alkoi hajota alle ja sille piti tehdä jotain. Asiaa oli jo hetki mietitty ja puitakin oli tuota sitä varten, että se korvattaisiin hiukan isommalle terassilla, joka palvelisi muussakin käytössä. Uudet puut oli tuota klapikuormassa ja Miika ja Heikki käyttivät pari päivää terassin naputteluun. Ja kas – meillä on nyt hieno uusi terassi.

Vaikuta

Otamme mielellämme vastaan myös kommentteja ja palautetta mihin suuntaan Onasta voisi kehittää. Mitä puuttuu? Mikä on huonosti? Miten voisimme parantaa viihtyvyyttä? Vastauksia voi lähettää sähköpostitse onasisanta@merihaanveneseura.fi.

Eiköhän tästä kohta päästä katsomaan että miten Onas on talvehtinut. Ja Onaskorjaustalkoot ovat tulossa 1-2.6, niistä myöhemmin lisää.

Hyvää telakkakautta kaikille,

Jukka – Onasisäntä

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.